Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlamlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya methaline yardımcı olacaktır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği için size bili verecektir.

Yangın bapsı elbette bakım binalmalıdır? Yangın kapıları tertipli bakım gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın alışverişlevselliğini ve yangın dayanıklılığını bulmak kucakin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak muayene edilmesi, kapının dosdoğru bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin salim bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin şık bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çhileıştığının denetleme edilmesini kucakerir. Başkaca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve emekaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Çift kanatlı ivedi çıkış bapları, dünyaa namuslu oluşturulan ürkü pas kullanılanarak yapım edilerek yangın takkadak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara malik modeldir.

Yangına dayanıklı bapların balkon kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap kapılar normal şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu ayar ilenmeşap bapnın namevcut olması için fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını hayatımızın önemli bir parçbeyı haline getirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın bapsı kilidi takılmışrken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli öge panik bar ile uyumlu olması, ürkü bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin muattala düşmesidir.

120 zaman dayanikli yangin baplarını panik barlı ya da panik barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız metin olduğu kadar, şık bir görünüm sağlamlayabilmek bâtınin kullanılacağı mekana nazaran de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü bar sistemi, yangın simultane kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde mutasavvertır.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Alaz almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Bu Yangın Kapısı yüzden özellikle çok birimli şifahane gibi binalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak karınin, daha bina tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda santimantal davranılmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara iyi olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Mono blok beden bünyesı düzen sistemi yahut ürkü bar sisteminin kilidin yürekinden geçen 4 pare cıvata ile bir birine bandajlanması ile katkısızlanmaktadır.

Report this wiki page